Przemysław Kowalski, aktor, aktor dubbingowy, Warszawa
©Hanna Szurgot
  • Aktor
  • aktor dubbingowy
Urodzony(na) 1995 (28 lat)

Dane podstawowe

Języki
angielski
francuskipolski
Śpiewa cappellachórfolk
Instrumentygitara
Umiejętności (taniec)improwizacja kontaktowa
Umiejętności (sport)akrobatykabilardjazda konnakaratepływanieparkourpiłka nożnasiatkówka
Bezpośrednie miejsce pracyWarszawa
Główne miejsce zamieszkania (stan federalny lub państwo)Polska - województwo mazowieckie
Narodowośćpolska

Kontakt

E-mail tylko dla Członków

Wideo wizytówka / About Me

Materiały wyróżnione

Wszystkie pliki wideo

Showreel (link zewnętrzny)

Wykształcenie

Rok 
2020Akademia Sztuk Teatralnych im. St. Wyspiańskiego w Krakowie [pl] (National Academy of)

Wyróżnienia

RokWyróżnienia
2019Nagroda za pierwszoplanową rolę Gilberta w "Co gryzie Gilberta Grape'a" na 10. Międzynarodowym Festiwalu Szkół Teatralnych iTSelF w Warszawie
2019Grand Prix 37. Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi dla zespołu spektaklu "Co gryzie Gilberta Grape`a" z AST w Krakowie

Filmografia aktorska

Filtr
RokTytułGatunekReżyser(-ka)Rola
2023Opowiem Ci o zbrodni
Miłosz [RE]
docu-fiction, Polsat [pl]Wit DzikiMiłosz [RE]
2022Filip
Zygmunt [RE]
film kinowy, TVP [pl]Michał KwiecińskiZygmunt [RE]
2022Masz ci los!
Policjant [RE]
film kinowyMateusz GłowackiPolicjant [RE]
2020Korona królów
Korygiełło [RD]
serial telewizyjny, TVP [pl]Wojciech PacynaKorygiełło [RD]
2020Na Wspólnej
Karol Chojnacki [GS]
serial telewizyjny, TVN [pl]Jarosław SypniewskiKarol Chojnacki [GS]
2020Coś
n.n. [RG]
film krótkometrażowyKatarzyna Babiczn.n. [RG]
2019Żmijowisko
chłopak z gitarą na pikniku archeologicznym [RE]
serialŁukasz Palkowskichłopak z gitarą na pikniku archeologicznym [RE]
2019Legiony
legionista [RE]
film kinowyDariusz Gajewskilegionista [RE]
2018Ojciec Mateusz
Adrian Sekinda [DO]
serial telewizyjny, TVP [pl]Artur ŻmijewskiAdrian Sekinda [DO]

Aktywności teatralne

RokSztukaRolaReżyseriaTeatr
2023 - dziś"Z ręką na gardle"ArielAnna Sroka-HryńTeatr Współczesny w Warszawie
2023 - dziś"Calineczka"JaskółkaSławomir NarlochTeatr Wielki - Opera Narodowa
2022 - dziś"A planety szaleją"XXAnna Sroka-HryńTeatr Współczesny w Warszawie
2021"Tschick"TschickMarek GierszałTeatr Polski w Szczecinie
2021 - dziś"Wachlarz"Pan EwarystMaciej EnglertTeatr Współczesny w Warszawie
2019"Ostatni dzwonek. Utopia"UczeńPiotr RatajczakAkademia Sztuk Teatralnych w Krakowie
2019 - dziśPanny z Wilkachłopak JoliAgnieszka GlińskaNarodowy Stary Teatr w Krakowie
2018"Night and Day"TantalusMalcolm Tulip & Dominika KnapikUniversity of Michigan
2018"Co gryzie Gilberta Grape'a"GilbertMarcin CzarnikAkademia Sztuk Teatralnych w Krakowie

Podstawowe informacje

Wzrost180 cm
Waga75 kg
Typ sylwetkiatletyczny, sportowy
Rozmiar odzieżyM
Etniczny typ urodybiały środkowoeuropejski
Kolor włosówbrązowe
Długość włosówśredniej długości
Kolor oczuszaro-zielone
Narodowośćpolska
Języki
angielski
francuskipolski
Rodzaj głosubaryton
Śpiewa cappellachórfolk
Instrumentygitara
Umiejętności (taniec)improwizacja kontaktowa
Umiejętności (sport)akrobatykabilardjazda konnakaratepływanieparkourpiłka nożnasiatkówka
Doświadczenie zagraniczneAmeryka Północna: USA
Bezpośrednie miejsce pracyWarszawa
Główne miejsce zamieszkania (stan federalny lub państwo)Polska - województwo mazowieckie
Związki/stowarzyszenia