Mateusz Krol, aktor, Warszawa
  • Aktor
Urodzony(na) 1988 w Łódź (35 lat)

Dane podstawowe

Językiangielskipolskirosyjski
Śpiewbeatboxhip-hop / raprock/pop
Instrumentybody percussiongitara
Umiejętności (sport)pływanie
Bezpośrednie miejsce pracyWarszawa
Główne miejsce zamieszkania (stan federalny lub państwo)Polska - województwo mazowieckie
Narodowośćpolska

Agencja

KontaktRafał Krus
Polska
Telefon+48 783 061 006

Kontakt

Tel. kom.Tylko dla Członków
TelefonTylko dla Członków
E-mail tylko dla Członków
TelegramTylko dla Członków

Filmografia aktorska

Filtr
RokTytułGatunekReżyser(-ka)Rola
2024Spadek
Karol [RG]
film telewizyjny, NetflixSylwester JakimowKarol [RG]
2023The Office PL
Tomek [GS]
serial telewizyjny, Canal+ [pl]Maciej BochniakTomek [GS]
2023Camera Café. Nowe parzenie
Jacek [GS]
serial telewizyjny, Player.pl [pl], TVN [pl]wieluJacek [GS]
2023Akademia Pana Kleksa
Aleks Niezgódka [RD]
film kinowyMaciej KawulskiAleks Niezgódka [RD]
2022Brokat
Nikodem [DO]
serial telewizyjny, NetflixJulia KolbergerNikodem [DO]
2022Pewnego razu na krajowej jedynce
Adrian [GS]
serial, NetflixJakub PiątekAdrian [GS]
2021Kryptonim Polska
Brajan [RD]
film kinowyPiotr KumikBrajan [RD]
2021How I Fell In Love With A Gangster
prezes Lechii Gdańsk [RE]
film kinowy, NetflixMaciej Kawulskiprezes Lechii Gdańsk [RE]
2021Planeta Singli. Osiem historii
Kibol [DO]
serial telewizyjny, Canal+ [pl]Kuba CzekajKibol [DO]
2021Teściowie
Witek Bieńkowski [RD]
film kinowyJakub MichalczukWitek Bieńkowski [RD]
2020Zenek
Wujek Mikołaj [RD]
film kinowy, TVP [pl]Jan HryniakWujek Mikołaj [RD]
2020Erotica 2022
mężczyżna [RD]
film telewizyjny, NetflixOlga Chajdasmężczyżna [RD]
2020Sweat
Luksus [RD]
film kinowyMagnus von HornLuksus [RD]
2020Korona królów
Kazimierz III Wielki [GS]
serial telewizyjny, TVP [pl]wieluKazimierz III Wielki [GS]
2020White 2115 - Do zachodu słońca
n.n. [RD]
wideoklipErnest Lorekn.n. [RD]
2020Kto ratuje jedno życie ten ratuje cały świat - Cudak
Golo [RD]
film telewizyjny (seria), TVP [pl]Anna KazejakGolo [RD]
2019Ślad
Michał Grabek [DO]
serial telewizyjny, Polsat [pl]Maciej DutkiewiczMichał Grabek [DO]
2019O mnie się nie martw
Olaf [DO]
serial telewizyjny, TVP [pl]Łukasz OstalskiOlaf [DO]
2018Korona królów
Kazimierz III Wielki [GS]
serial telewizyjny, TVP [pl]wieluKazimierz III Wielki [GS]
2017Listy do M 3
Maniek [RD]
film kinowyTomasz KoneckiManiek [RD]

Aktywności teatralne

RokSztukaRolaReżyseriaTeatr
2022 - dziśA komórka dzwoniGordonMaciej EnglertTeatr Współczesny w Warszawie
2021 - dziśGdybym Cię nie poznałEduardoJarosław TumidajskiTeatr Współczesny w Warszawie
2020 - 2022BurzaAntonioSzymon KaczmarekGdański Teatr Szekspirowski
2019Pan Ein i problemy ochrony przeciwpożarowejDrugi mieszkaniecWojciech AdamczykTeatr Współczesny w Warszawie
2017 - 2020Psie SerceFotoreporter, StrażakMaciej EnglertTeatr Współczesny w Warszawie
2016WyznawcaDaniel BurrosNatalia KorczakowskaTeatr Studio w Warszawie
2016 - 2018Bucharest CallingAlexJarosław TumidajskiTeatr Współczesny w Warszawie
2015hamletPoloniuszJoanna DrozdaTeatr IMKA w Warszawie
2015 - 2017Niepoprawni (Fantazy)JanMaciej EnglertTeatr Współczesny w Warszawie
2014 - 2015Dziady IIIGustaw/KonradNatalia KorczakowskaTeatr Dramatyczny w Białymstoku
2014 - 2015Requiem (Aszkawa) - warsztaty. Studio TeatralneStaryWojciech UrbańskiTeatr Współczesny w Warszawie
2014 - 2018HamletRozenkrancMaciej EnglertTeatr Współczesny w Warszawie
2013 - 2014Samuel ZborowskiLucyferSzymon KaczmarekTeatr Nowy w Łodzi
2012 - 2015ZabójcaAndriejWojciech UrbańskiTeatr Współczesny w Warszawie
2010 - 2012DybukMenaszeMariusz GrzegorzekTeatr im. S. Jaracza w Łodzi

Podstawowe informacje

Wzrost186 cm
Waga79 kg
Typ sylwetkiatletyczny, sportowy
Rozmiar odzieżyL
Etniczny typ urodywschodnioeuropejski
Kolor włosówszatyn(ka)
Długość włosówśredniej długości
Kolor oczuniebieskie
Narodowośćpolska
Językiangielskipolskirosyjski
Śpiewbeatboxhip-hop / raprock/pop
Instrumentybody percussiongitara
Umiejętności (sport)pływanie
Wiedza specjalistycznaUmiem mówić wspak.
Doświadczenie zagraniczneEuropa Północna: Szwecja
Bezpośrednie miejsce pracyWarszawa
Główne miejsce zamieszkania (stan federalny lub państwo)Polska - województwo mazowieckie
Związki/stowarzyszenia