Kuba Mielewczyk, aktor, aktor dubbingowy, lektor, Wrocław
©Marek Zimakiewicz
  • Aktor
  • aktor dubbingowy
  • lektor

Dane podstawowe

Językiangielskiniemieckipolski
Śpiewheavy metalrock/pop
Umiejętności (sport)badmintonkoszykówkaping-pongsiatkówkasiatkówka plażowasquashtenis
Bezpośrednie miejsce pracyWrocław
Drugie miejsce zamieszkania (jeśli istnieje)Warszawa
Główne miejsce zamieszkania (stan federalny lub państwo)Polska - województwo dolnośląskie
Narodowośćpolska

Agencja

Polska
Telefon+48 22 759 18 79
Tel. kom.+48 600 026 547

Wyróżnienia

RokWyróżnienia
2023Nagroda Opus Film dla Aktora, którego chcielibyśmy widzieć na dużym ekranie za rolę w spektaklu „a najważniejsze jest…” na 41. FST
2023Grand Prix 41. Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi dla zespołu spektaklu „a najważniejsze jest…” w reżyserii Pawła Miśkiewicza

Filmografia aktorska

Filtr
RokTytułGatunekReżyser(-ka)Rola
2023Bank Pekao S.A. - Weź pożyczkę, gdzie chcesz i na co chcesz!
młody ojciec
film reklamowyTomasz Knittelmłody ojciec
2023Orange Polska - Orange Światłowód
sprzedawca [RG]
film reklamowySebastian Pańczyksprzedawca [RG]
2023Na sygnale
rowerzysta [RE]
serial telewizyjny, TVP [pl]Jan Jagielskirowerzysta [RE]
2022Pierwsza miłość
Leon [GS]
serial telewizyjny, Polsat [pl]Jakub MiszczakLeon [GS]
2021Akademik
Bartek [RE]
serial telewizyjny, Polsat [pl]Radosław DunaszewskiBartek [RE]
2021Święty
Łukasz [RE]
serial telewizyjny, TV4 [pl]Hubert BudaŁukasz [RE]

Aktywności teatralne

RokSztukaRolaReżyseriaTeatr
2023a najważniejsze jest...TomekPaweł MiśkiewiczAkademia Sztuk Teatralnych we Wrocławiu
2022Texas JimTexas JimKrzysztof DraczAkademia Sztuk Teatralnych we Wrocławiu
2020Belarus+MężczyznaAgnieszka KulińskaTeatr na Bruku
2018Od Wesela do WeselaDziennikarzEwa IgnaczakTeatr Gdynia Główna

Podstawowe informacje

Wzrost189 cm
Typ sylwetkiszczupły
Rozmiar odzieżyL
Etniczny typ urodybiały środkowoeuropejski
Kolor włosówszatyn(ka)
Długość włosówkrótkie
Kolor oczuszaro-niebieskie
Narodowośćpolska
Językiangielskiniemieckipolski
Śpiewheavy metalrock/pop
Umiejętności (sport)badmintonkoszykówkaping-pongsiatkówkasiatkówka plażowasquashtenis
Wiedza specjalistycznabaristyka
Bezpośrednie miejsce pracyWrocław
Drugie miejsce zamieszkania (jeśli istnieje)Warszawa
Główne miejsce zamieszkania (stan federalny lub państwo)Polska - województwo dolnośląskie
Możliwe zakwaterowanieŁódź, Gdańsk, Kraków, Lublin, Poznań, Warszawa